קָנָזָאוּוה

בקנה מידה יפני, קנזאווה נחשבת לעיר בסדר גודל בינוני בלבד. ואכן, למרות היותה עיר בת חצי מיליון תושבים, קיימות ביפן למעלה מ-30 ערים גדולות ממנה. אבל עבור התייר המערבי, קנזאווה היא אחד ממוקדי התיירות המופלאים של המדינה, ובוודאי אחת הערים החינניות והיפות של יפן.

יופייה של קנזאווה נעוץ – בין-היתר – בעובדה היסטורית יוצאת-דופן: בשונה ממרבית הערים היפניות המוכרות, קנזאווה לא הופצצה על-ידי האמריקאים ולא סבלה מאסונות טבע משמעותיים או משריפות דרמטיות, ובכך הצליחה לשמר את קסם העבר, את המראה האותנטי ואת האווירה היפנית המסורתית, המאפיינת חלק ניכר משכונותיה.

שדה-התעופה המקומי שוכן 35 ק”מ דרומית למרכז העיר. זמן הטיסה מטוקיו לכאן הוא שעה בלבד. בכל יום יוצאות 7 טיסות מטוקיו לקנזאווה, אבל כדאי להשתמש בהן רק כטיסת המשך לטיסה בינלאומית. לשוהים בטוקיו, עדיפה רכבת השינקסן היעילה והמדויקת שמחברת בין טוקיו לבין קנזאווה מספר פעמים ביום. 30 רכבות שינקנסן מהירות יוצאות בכל יום גם מנאגויה וגם מאוסאקה לכיוון תחנת הרכבת המרכזית של קנזאווה. בתוך העיר עצמה מומלץ מאד להשתמש בשירותי ה-Loop Bus. בעלות של 500 יֶן יפּני ניתן לעלות ולרדת מן האוטבוס לפי הצורך, בכל אחת מהתחנות התיירותיות בהן הוא עוצר. השימוש במוניות ידידותי יחסית והוא יתאים בעיקר למעברים בין תחנת הרכבת לבין בתי-מלון מרוחקים. המחיר הבסיסי לנסיעה הוא 690 יֶן יפּני. נסיעה ממוצעת מהתחנה לבתי-המלון בעיר תעלה בסביבות 1,000 ין (כ-30 ש”ח). 

קנזאווה ממוקמת בלבו של האי הונשו, בחלק הצפוני של מחוז אישיקאווה, דרומית לחצי-האי נוטו. על המפה ניתן למצוא אותה 245 ק”מ צפונית לנאגויה.חלקה הדרום-מזרחי של העיר מצוי למרגלות ההרים, ואילו החלק הצפון-מערבי נושק לים. מרבית שכונותיה של קנזאווה משתרעות בין ערוצי הנהרות סאי ואסנו.

תור הזהב של קנזאווה התרחש בין סוף המאה ה-16 ועד אמצע המאה ה-19. באותה תקופה שלטה בעיר משפחת מָאֵדָה שהייתה שניה בעוצמתה רק לבית השוגונים של טוקוגאווה. עיר-הטירה שגשגה והתפתחה בזכות השקעה חריגה של המשטר הפיאודלי בחינוך ובתרבות. אתרי התיירות הבולטים של קנזאווה קשורים רובם ככולם לאותה תקופה, ובהם כמובן בולטת הטירה המפורסמת. בשנת 1868 עברה יפן לתקופה היסטורית חדשה: ‘עידן מייג’י’ – ומאז קנזאווה איבדה מיוקרתה והפכה להיות עיר שדה בעלת חשיבות משנית לטוקיו, לאוסקה ולנאגויה.

כניסתו המתועדת של אבי שושלת מאדה לטירה המקומית (בשנת 1583), מצויינת בכל שנה, בשבת הראשונה של חודש יוני, באמצעות פסטיבל Hyakumangoku Matsuriהטירה של קנזאווה מוקפת בפארק יפהפה. הכניסה הראשית אל הטירה נקראת אישיקאווה-מון. המקום נסגר בשעה 18:00. הכניסה חופשית. בסמוך לטירה נמצא אחד מהגנים היפניים היפים ביותר: קֶנְרוֹקוּאֶן. כל המרכיבים המאפיינים גנים המעוצבים בסגנון היפני, נמצאים בקנרוקואן: גשרי אבן, תעלות מים, בריכות קטנות, מפלים זעירים, צמחיה נהדרת וגם בקתות עץ ובתי-תה. פריחת הדובדבן מתרחשת כאן בדרך-כלל בשבועיים הראשונים של אפריל. באותה תקופה הגנים פתוחים לציבור הרחב גם בשעות הערב. התאורה העדינה, צבעי הדובדבן, וכן התלהבותם של היפנים מן האירוע, הופכים את הביקור בקנרוקואן, בעיקר בימי האביב ובימי הסתיו, לחוויה מרטיטת לב.

בחלקו הדרומי של הגן כדאי מאד לבקר ב’וילה סייסונקאקו‘ ובמוזיאון ‘קאגה-הונדה‘. בכלל, בקנזאווה שפע מרשים של מוזיאונים. החשוב שבהם הוא מוזיאון המאה ה-21 לאמנות מודרנית. המוזיאון סגור בימי ב’. בימי ו’ ובשבתות הוא פתוח שעתיים נוספות – עד 20:00. עוד מוזיאון אמנות מעולה הוא המוזיאון המחוזי לאמנות. שימו-לב גם למקדש אויאמה בעל השער המונומנטלי.

במרחק הליכה מהטירה ומגני קנרוקואן לכיוון מערב, שוכן רובע הסמוראים. דוגמא מעוררת השראה לימי העבר המפוארים מתרכזת בתוך בית הסמוראי נמורה – מבנה נהדר, מוקף בגן יפה. בית נמורה אוצר בקרבו מוצגים אותנטיים מן המאה ה-19. בקנזאווה שלושה מתחמים הקרויים Chaya (מקומות בהם נהגו לשתות תה ולהתארח אצל גיישות), המעניין והנרחב שבהם הוא היגאשי צ’איה, שזכה עם השנים לכינוי ‘רובע הגיישות‘.

לא הרחק מתחנת הרכבת, ליד מקדש אוזאקי, שוכן השוק הותיק של אוֹמִיצ’וֹ. ביפן, כמו ביפן, למרות ההמולה והצפיפות, עשרות רבות של דוכנים ושל חנויות – רבות מהן לממכר דגים – מסודרות בטעם טוב, והכל נקי ומאורגן למופת. זו גם הזדמנות לטעום מאכלי ים טריים במסעדות עממיות, בתוך תחומי השוק. ניתן לרכוש בשוק ירקות אורגניים המכונים בעגה המקומית Kaga והם חלק מגאוותם של תושבי האזור.

בחלקה הדרומי של העיר, מעבר לנהר סאי, ממוקם ‘מקדש הנינג’ות‘ – Myoryuji, הידוע יותר בכינוי העממי: נינג’נדרה. המקום פתוח בכל ימות השבוע, אבל הוא נסגר כבר בשעה 16:30.

בפאתיה המזרחיים של קנזאווה, בפרוור Utatsu-Yama מיקבץ נוסף של מקדשים ובעיקר פארק מרענן על גבעה נישאת, ממנה תצפית הן על העיר והן על ים יפן. בחודשי הקיץ פורחים אירוסים צבעוניים בפארק.

קנזאווה מהווה גם בסיס-יציאה, לעבר אתרי-מופת כדוגמת: טאקיימה, שירקאווה-גו, חצי האי נוטו, ועוד.

מרחקי נסיעה מהעיר קנזאווה

מרחקי נסיעה מהעיר קנזאווה

יעדים קרובים לקנזאווה

טוימה – 65 ק”מ

שירקאווה גו – 67 ק”מ

טאקיָאמָה – 104 ק”מ

מצומוטו – 187 ק”מ

גיפו – 211 ק”מ

קיוטו – 231 ק”מ

יעדים רחוקים מקנזאווה

אוֹסָקָה – 308 ק”מ

שיזוקה – 410 ק”מ

טוקיו – 473 ק”מ

הירושימה – 590 ק”מ

פוּקואוקה – 871 ק”מ

סאפּורו – 1,190 ק”מ

אנחנו מתמחים בארגון טיולים פרטיים, ליפן ולארצות אסיה האחרות:

ניתן לשתף את המאמר