ציריך

ציריך נהנית מתפאורה יוצאת מהכלל. היא שוכנת לגדת אגם ציריך ולצלם של הרי אוטילבֶּרְג וציריכבֶּרְג. זאת העיר הגדולה ביותר בשוויץ, והמרכז הכלכלי של המדינה. העיר הנוצצת והנקיה הזו, מוכרת לאנשי עסקים כמרכז פיננסי וכבירת הבנקים של אירופה. התיירים נוטים לנחות בשדה-התעופה המקומי ולהמשיך ממנו ללוצרןאינטרלקןבזל, ושאר היעדים האטרקטיביים של שוויץ. אמנם השהות בציריך כרוכה בעלות כספית גבוהה, אך יש בה רובע עתיק נפלא, הבנוי על גדת נהר הלימאט. האזור כולו שזור במאות מזרקות חינניות, בבניינים עם חצרות יפות ובבתי גילדות היסטוריים. השקט והאיפוק השוויצרי באים לידי ביטוי גם במקום כל-כך דינאמי כמו ציריך.

שדה-התעופה ממוקם צפונית לעיר. בין שער היציאה מן המטוס, לבין נקודת איסוף המזוודות, מחברות קרוניות חשמליות. נוסעים השבים ארצה ומעוניינים לערוך קניות בדיוטי פרי, יגלו במתחם הציבורי של השדה, לפני שעוברים את ביקורת הגבולות, מרכז קניות זול בהרבה. בבית הכלבו של Migros למשל, ניתן למצוא שעונים, חפיסות שוקולד ועוד כהנה וכהנה מוצרים, במחצית המחיר.

ציריך מציעה פעילות תרבותית ענפה. מעל הכל ניצב בית האופרה בפאלקנשטראסה, הנחשב לאחד מבתי האופרה המובילים בעולם. גם מוזיאון האמנות ‘קוּנטהאוס‘ הוא מוקד משיכה מרתק, וכך גם המוזיאון הלאומי של שוויץ. המוזיאון נמצא מעבר לכביש, מול תחנת הרכבת המונומנטלית של העיר ובסמוך לפארק הנעים Platzspitz. בציריך צמח זרם הדאדא באמנות, וכאן מתהווים גם עתה זרמי אמנות מודרנית. אוסף הציורים של ציירים אימפרסיוניסטים במוזיאון Buhrle, הוא מן האוספים המרשימים באירופה. בנוסף, אפשר לבקר בארכיב על-שם הסופר תומאס מאן, אשר נפטר לא הרחק מציריך בשנות החמישים. שני מוזיאונים מעניינים שמקומם הטבעי בעיר ציריך. האחד: מוזיאון השעונים, והשני: מוזיאון הכסף

הרחוב המפורסם ביותר של ציריך הוא הבַּנְהוֹף שטראסֶה, היוצא מתחנת הרכבת ומגיע עד לאגם ציריך. לאוהדי השוטטות בין חלונות ראווה, זהו יעד מפתה. במספר 28A נמצאת המסעדה הידועה זיוגהאוסקֵלֶר. בקצה הרחוב, בסמוך לאגם, מתקיים בכל יום שבת (סגור בחורף), שוק פשפשים נחמד. בסופי שבוע החנויות סגורות, ועל-כן עיקר העניין עובר לגדה השנייה של הנהר, לרחובות הצרים, עמוסי המסעדות והמועדונים. הבולט שברחובות אלו הוא נידרסדורף. באופן מפתיע מעט לדימוי שלה, ציריך נהנית מחיי לילה מגוונים. הבילויים כוללים פאבים, מועדוני ריקודים, תיאטראות ומועדוני ג’אז. חלק מבילויים אלו נמשכים גם במהלך השעות הקטנות של הלילה.

שתי כנסיות המצדיקות ביקור הן הגרוסמונסטר שבנייתה החלה בראשית המאה ה-12, והפראומונסטרשבין-היתר מצויים בה ויטראז’ים של האמן מארק שאגאל. גם בניין העירייה בעל ערך ארכיטקטוני מעניין. שלוש אטרקציות מעניינות עבור ילדים: ביקור במוזיאון הצעצועים, סיור במפעל לייצור שוקולד של לינדט, שהפך גם למוזיאון נהדר, הנמצא בפרוורים הדרומיים של העיר, ולבסוף, ניתן גם לערוך ביקור בגנים הבוטניים השייכים לאוניברסיטה המקומית.

הדרך הנוחה ביותר לנוע בתוך ציריך היא באמצעות הרשת היעילה של החשמליות, הטראמים. קיים גם כרטיס משולב המאפשר נסיעה חופשית בכל אמצעי התחבורה הציבורית, כולל שייט על הנהר, ועלותו ליום אחד 5.40 פרנקים שוייצרים.

בחודשי האביב והקיץ חלים בעיר אירועים ופסטיבלים מעניינים. למבקרים בחודש אפריל, מומלץ לא להחמיץ את פסטיבל האביב, המתרחש ביום ב’ השלישי של אותו חודש. בכל שנה בשבת השניה של חודש אוגוסט מתקיימת בציריך תהלוכת הרחוב הענקית; מהאירועים ההמוניים האטרקטיביים ביותר שניתן לחוות באירופה. בשנים 2020 ו-2021 אירועים אלו בוטלו בעקבות מגפת הקורונה.

לא מעט דמויות מפורסמות, חיו שנים אחדות לפחות, בעיר ציריך. בין היתר התגוררו כאן: ליאון טרוצקי, אלברט איינשטיין, אליאס קנטי, ג’יימס ג’ויס וטינה טרנר.

מרחקי נסיעה מציריך

מרחקי נסיעה מציריך

יעדים קרובים לציריך

וינטרטור – 24 ק”מ

לוצרן – 57 ק”מ

בּזל – 85 ק”מ

סנט גאלן – 86 ק”מ

אינטרלאקן – 119 ק”מ

בּרן – 124 ק”מ

יעדים רחוקים מציריך

שטרסבּורג – 223 ק”מ

ג’נבה – 278 ק”מ

מילאנו – 280 ק”מ

זלצבּורג – 455 ק”מ

פריז – 597 ק”מ

וינה – 733 ק”מ

ניתן לשתף את המאמר