וושינגטון הבירה
וושינגטון הבירה יושבת על נהר הפוטומק, במחוז קולומבּיה העצמאי. ההחלטה להפוך את וושינגטון לבירת ארה”ב התקבלה כיאה להיסטוריה של “העולם החדש” באופן מושכל ושרירותי למדי. כך גם תכנונה של העיר על-ידי ארכיטקט צרפתי (דווקא) והתפתחותה, התבצעו ללא ספונטניות רבה. בתחומי העיר מצויים מבני השלטון הבולטים ביותר של ארה”ב ובהם חלק מהסמלים המוכרים של הדמוקרטיה האמריקאית. אחד ממבנים אלו, משרד ההגנה – הפנטגון המפורסם – היווה יעד למתקפת הטרור של ה-11 בספטמבר. וושינגטון פחות תוססת מערים גדולות אחרות באמריקה ולבטח פחות אטרקטיבית משכנתה הרחוקה, העיר ניו-יורק. בהיותה עיר ייצוגית יש המייחסים לוושינגטון אווירה מנוכרת, ואכן מרבית האתרים המעניינים כאן הם מבנים גדולים וראוותניים, מוזיאונים נהדרים ופארקים נרחבים.
שדה-התעופה הבינלאומי דאלס נמצא מרחק 20 ק”מ מהעיר. לנוחות הנוסעים קיים שירות אוטובוסים מעולה בין השדה למרכז העיר, במחיר של 5 $ בלבד לכרטיס. וושינגטון אינה ידידותית במיוחד לנהג המזדמן ולכן מומלץ להשתמש כאן בתחבורה הציבורית המאוד יעילה. כביש טבעתי בשם ‘קָפִּיטָל בֶּלְטווי’, מקיף את העיר.
בימי פריחת הדובדבן, וושינגטון במיטבה. זו העונה המועדפת לבקר בעיר. הסטטיסטיקות מלמדות ששיא פריחת הדובדבן בפארקים של העיר, נע בין ה-2 ועד ה-8 באפריל. המקום הטוב ביותר לחזות בפריחה הוא האזור שסמוך לאגן טידאל. גם בגן הבוטני הלאומי מראות הדובדבן מרהיבים.
הקפּיטול מהווה את לב-לבה של וושינגטון ובמובנים מסויימים גם את לב-לבה של האומה האמריקאית. המבנה המרשים שנבנה בסוף המאה ה-18 מתנשא על גבעת הקפיטול ומתבלט בזכות כִּפַּת ענק שלראשו. כפה זו מעוטרת בכל חלקה הפנימי בציורי קיר של צייר איטלקי. אגפו הצפוני של הקפיטול מאכלס את הסנאט ואילו באגף הדרומי שוכן בית המחוקקים. הספריה של הקונגרס נמצאת לא הרחק מגבעת הקפיטול. זוהי הספריה הגדולה בתבל וכמות המידע שהיא מכילה מעוררת השתאות. בכל ימות השבוע, למעט יום א’, נערכים כאן סיורים מודרכים בשעות קבועות. בסמוך לספריה שוכן מבנה השיש של בית-המשפט העליון. מן העבר השני של הקפיטול נמצאים גם הגנים הבוטניים של ארה”ב.
מגבעת הקפיטול נמתחת שדרת המוֹל הנרחבת והירוקה שמובילה לאובּלִיסְק של וושינגטון, ממנו תצפית מרהיבה על האזור. האובּליסק (האנדרטה של וושינגטון) פתוח לקהל הרחב, ללא תשלום, אבל העליה במעלית לעמדות התצפית, כרוכה בתשלום. תחנת המטרו הקרובה לאובליסק היא Smithsonian. לאורך השדרה ממוקמים חלק מהמוזיאונים הרבים והמעניינים של העיר. הכניסה למרבית המוזיאונים בוושינגטון חופשית, ללא תשלום. הבולטים שבמוזיאונים מצויים בקומפלקס של סמית-סוניאן, מכלול של ארבעה-עשר מוזיאונים, בהם המוזיאון המרשים לתעופה וחלל, המוזיאון למדע וטכנולוגיה, מוזיאון ההיסטוריה ומוזיאון אמנות ועיצוב.
צפונה מהאובליסק, בשדרות פּנסילבניה, מתגוררים ג’יל וג’ו בּיידן, בבית הלבן. מרכז המבקרים המשוכלל נמצא בחלק הדרום-מזרחי של הבית-הלבן. בין בית הנשיא לבין המוֹל משתרעות המדשאות והאליפסה המפורסמת.
האתרים הבולטים בוושינגטון הבירה
הקפיטול
הבית הלבן
האובליסק
שדרת המול
המוזיאון לזכר השואה
קומפלקס המוזיאונים סמית-סוניאן
גלריית האמנות הלאומית
בית הקברות ארלינגטון
מן העבר השני, בחלק הדרומי של אגן טידל, המחובר לנהר פּוֹטוֹמָק, נמצא האתר לזכרו של הנשיא ג’פרסון. אתר זיכרון מרשים יותר הוא יד-לינקולן בקצה השדרה. למרגלות המבנה הקלאסי נשא מרטין לותר קינג את נאומו ההיסטורי בזכות השוויון לאזרחים השחורים של אמריקה. מרחק קצר מכאן הוקם אתר ההנצחה המדכא לחללי מלחמת וייטנאם.
הפּנטגון, מעבר לנהר, הוא מבנה המסמל את עוצמתה של המעצמה האמריקאית. כאן יושבת הנהלת המטות של משרד ההגנה של ארה”ב, וזהו מרכז העצבים הביטחוני של המדינה. לידו נמצא בית-הקברות הצבאי הגדול של אַרְלִינְגטוֹן, בו קבורים בין היתר הנשיאים טפט וג’ון קנדי, הגברת ג’קלין אונאסיס-קנדי והגנרל מרשל.
אחוזתו ההיסטורית של ג’ורג’ וושינגטון, מאונט ורנון, נמצאת כ-20 ק”מ דרומה לעיר, במדינת וירג’יניה השכנה. האחוזה פתוחה למבקרים בכל ימות השנה מזריחה ועד שקיעה. מדינה שכנה נוספת בעלת חשיבות היסטורית גדולה היא מרילנד. במרחק של שעת נסיעה מעיר הבירה נמצאות גם מערות נטיפים מרשימות במיוחד.
מרחקי נסיעה מוושינגטון הבירה
מרחקי נסיעה מוושינגטון הבירה
יעדים קרובים לוושינגטון
אלכסנדריה, וירג’יניה – 13 ק”מ
גייטסבורג, מרילנד – 35 ק”מ
אנאפּוליס, מרילנד – 51 ק”מ
בּלטימור – 63 ק”מ
פרדריק, מרילנד – 80 ק”מ
ריצ’מונד, וירג’יניה – 174 ק”מ
יעדים רחוקים מוושינגטון
ניו-יורק – 366 ק”מ
שארלוט – 641 ק”מ
בוסטון – 711 ק”מ
דטרויט – 843 ק”מ
שיקגו – 1,126 ק”מ
מיאמי – 1,690 ק”מ