אוֹסָקָה

אוסקה ממוקמת לשפכו של נהר היודו, במחוז קנסאי, וביחד עם פרווריה היא מהווה את המטרופולין השני בגודלו ביפן. העיר בעלת עבר היסטורי עשיר במיוחד. אמנם היא לא נחשבת כאחד ממוקדי התיירות המובילים של ‘ארץ השמש העולה’, אך רבים מחשיבים את אוסקה כבירת הקולינריה של יפן וכיעד מעולה לבילויים ולקניות.

נמל התעופה הבינלאומי של קנסאי שוכן כ-35 ק”מ דרום מערבית למרכז העיר והוא משרת הן את התיירים המבקרים באוסקה, הן את אלו המבקרים בקיוטו השכנה. מדובר באחד משדות-התעופה המתקדמים בעולם. בנייתו של נמל התעופה קנסאי נחשבת להישג הנדסי פורץ דרך, שכן השדה כולו בנוי על אי מלאכותי בלבו של המפרץ המקומי. קנסאי הוא אחד מ-20 שדות-התעופה הפעילים ביותר בעולם. קיים שירות אוטובוסים יעיל, אך איטי יחסית, המסיע נוסעים מהשדה לשני המרכזים הגדולים של העיר: נמבה ותחנת הרכבת אוסקה. ניתן להשתמש גם ברכבות המהירות Haruka ו-Rapit כדי להגיע העירה בתוך כ-35 דקות, או כדי להגיע לתחנת הרכבת של קיוטו בתוך כ-70 דקות. לעיר שדה נוסף: ‘אִיטָאמִי’, ממנו מתבצעות טיסות-פנים בלבד.

אוסקה נהנית מאקלים סובטרופי מתון עם ארבע עונות שנה מובהקות. החורף קר ומושלג, הקיץ חם, גשום ולח. כמו במרבית האתרים של הונשו – האי המרכזי של יפן – גם לכאן עדיף להגיע באביב או בסתיו. פריחת הדובדבן מתרחשת בכל שנה בסוף חודש מארס, או בתחילת חודש אפריל. בדרך כלל נמשכת תקופת הסָקוּרָה (פריחת הדובדבן) כשבוע ימים. בשנת 2021, שיא הפריחה בפארקים של אוסקה היה ב-27 במארס.

לבה של העיר מחולק לשני מרכזים בולטים. החלק הצפוני המכונה קיטה, ובו שוכן רובע אומדה, והחלק הדרומי המכונה מינאמי, ובו שוכן רובע נמבה. באחד משני אזורים אלו יעדיפו בדרך-כלל התיירים המערביים למצוא מקום לינה. בסמוך לתחנת הרכבת אוסקה ממוקמים מרבית מלונות היוקרה של אומדה ושל העיר כולה: ריץ קרלטוןהילטון, Westin ועוד. מאידך, במתחם המקיף את תחנת הרכבת של נמבה ובמרחק הליכה מהמדרחוב המפורסם ‘דוֹטוֹן בּוּרִי’, ממוקמים לא מעט מלונות נוספים, מרביתם ככולם צנועים מאלו של אזור אומדה, ובכל זאת גם כאן ניתן למצוא מלונות מעולים כמו ה-Swissotel וכמו מלון קרוס.

במאה ה-16 בחר השליט טויוטומי הידיושי לבנות את הטירה שלו בעיר אוסקה. מתחם הטירה ממוקם כ-4 ק”מ דרום-מזרחית לתחנת הרכבת של אוסקה. במהלך הדורות הפכה הטירה לאייקון של העיר ולאחד המבנים העתיקים, הידועים ביפן כולה. מבנה הטירה מוקף מצודות עם קירות אבן כבירים. המצודות מעוטרות בצריחים מרשימים ובשערים יפים, והן מוקפות תעלות מגן. הטירה גובלת ב’גני נישינומארו’, הפארק המונומנטלי של אוסקה. גני הטירה משתרעים על-פני שני קמ”ר והם מהווים את הריאה הירוקה של העיר. בין היתר נטועים כאן מעל 600 עצי דובדבן ובאופן טבעי זה המקום אליו נוהרים תושבי אוסקה, בימי פסטיבל הסקורה.

המבקרים בעיר, יוכלו ליהנות משלושה מוזיאונים מעניינים: ממש בשכנות לטירה שוכן מוזיאון ההיסטוריה של אוסקה במבנה רב קומות, אשר מקומתו העליונה תצפית מרהיבה על הטירה. שני מוזיאונים ממוקמים זה לצד זה על האי נקנושימה, המשתרע בין שתי תעלות מים, באמצע הדרך בין נמבה לבין אומדה: מוזיאון המדע וכן מוזיאון האמנות. באוסקה קיים גם אקווריום ענק, אחד האקווריומים הגדולים והמרשימים בעולם.

גורד השחקים ‘אוּמֵדָה‘ בעיצובו של הארכיטקט הארה הירושי, מהווה יצירה ארכיטקטונית יוצאת-דופן. מדובר בשני מגדלים בני 40 קומות כל-אחד, המחוברים בקומותיהם העליונות באמצעות גשרים. בקונסטרוקציה המחברת בין המגדלים, כדאי לבקר בתצפית “הגן הצף”. תצפית זו אינה מתאימה לסובלים מפחד גבהים.

מבין מוקדי המשיכה של אוסקה, בולט מדרחוב הבילויים המהולל של דוטון-בורי. במרכז הרחוב זורמת תעלת מים נרחבת המתאימה גם לשייט. בדוטון-בורי מסעדות מקומיות, דוכני רחוב, פאבים ואולמות של משחקי מזל. היפנים מגדירים את המתחם המקיף את הרחוב כגן-עדן לאוהבי מאכלי-ים ודגים. מספר מסעדות מקומיות הפכו למוקדי עליה לרגל: סניף הדגל של מסעדת הסרטנים המפורסמת ‘קָאנִי דוֹרָאקוּ’, מסעדת דגי הפוגו ‘זוּבּוֹרָה-יה’ וכן מסעדת Cui-Daore שנראית יותר כמו בית כל-בו מאשר כמו מסעדה רגילה.

במרחק של עשר דקות הליכה דרומית למדרחוב ניתן למצוא את מרכז הקניות הגדול באוסקה למוצרי חשמל: ‘דֶן דֶן טאון’. מטיילים המבקרים גם בטוקיו יגלו דימיון רב בין הדן-דן טאון לביו רובע אקיהברה של עיר הבירה. באמצע הדרך בין דוטון-בורי לבין ‘רובע החשמל’, מומלץ לבשלנים ולכל מי שזקוק לציוד מטבח להתעכב ברחוב Sennichimae Doguyasuji.

ואילו במרחק של עשר דקות הליכה צפונית לדוטון-בורי, ממוקם רחוב הקניות המקורה שינסאיבאשי. בימים גשומים או בימים חמים במיוחד – בעיקר כשמדובר ביום האחרון של הטיול, לפני שטסים בחזרה ארצה – השוטטות והקניות ברחוב המוצל והמוגן עשויים להוות פעילות שתהיה בזמן הנכון ובמקום הנכון.

הביקור במרחצאות חמים ובאתרי ספא הינו כמובן חלק אינטגרלי מכל טיול ביפן. תיירים שלא יוכלו ליהנות מהמרחצאות בטבע, באזור האקונה או באתרי האונסן הפזורים באלפים היפניים, יוכלו לפצות את עצמם באתר הספא הענק הנמצא דרומית למתחמי הקניות.

אוסקה היא כאמור מרכז קולינרי ראשון במעלה. ארבע מסעדות מקומיות זכו להיות מעוטרות בשלושה כוכבי מישלן. החווייתית ו”היפנית” שבהן היא מסעדת ‘קָאשִיוואיָה’ . המקום נמצא 12 ק”מ צפונית לטירה. מחיר ממוצע לארוחת צהריים יעלה כ-600 ₪ לסועד ואילו ארוחת-ערב תעלה מחיר כפול. שימו-לב כי במרבית המסעדות היוקרתיות ביפן, הזמנה אחרונה מתבצעת עד השעה 20:00 או עד 20:30 לכל המאוחר. שלושת המסעדות האחרות הן: Koryu, Taian, ‘פוג’יה 1935’. למטיילים עם כיסים פחות עמוקים, שבכל זאת רוצים ליהנות מהמטבח היפני (ושאינם שומרי כשרות) מומלץ לטעום את ‘מאכל הדגל’ של העיר: טאקויאקי. מסעדות עממיות טובות במיוחד המגישות טאקויאקי הן Kukuru בדוטון בורי, או מסעדת ‘טָאמָאיָה‘.

מרחקי נסיעה מהעיר אוסקה

מרחקי נסיעה מהעיר אוסקה

יעדים קרובים לאוסקה

נארה – 31 ק”מ

קוֹבֶּה – 35 ק”מ

קיוטו – 59 ק”מ

הר קויה – 107 ק”מ

טוקושימה – 146 ק”מ

נאגויה – 175 ק”מ

יעדים רחוקים מאוסקה

קנזאווה – 308 ק”מ

הירושימה – 332 ק”מ

טוקיו – 502 ק”מ

פוקואוקה – 613 ק”מ

סנדאי – 867 ק”מ

סאפּורו – 1,494 ק”מ

ניתן לשתף את המאמר